Jídelna a lahůdky
Otevřeli jsme pro vás novou jídelnu a lahůdky v těsném sousedství stávajícího řeznictví a uzenářství Klepiš. Jídelna se nachází v přízemí nově zrekonstruované historické budovy bývalé fary postavené v barokním slohu (původem z r.1763). Přízemí bylo přizpůsobeno provozu řeznické jídelny a lahůdek. Prostředí je čisté, moderní, elegantní a vkusně sladěno v duchu historie této budovy. Jídelna je 100% nekuřácká, vhodná pro všechny věkové kategorie i pro rodiče s dětmi.
Nově prodáváme vynikající demi glace ze 24 hodinového vývaru z hovězích a zvěřinových kostí. Dále prodáváme 24 hodinový vývar z hovězích kostí což se hodí na zvýšení kvality vašich omáček a polévek. Vaše jídlo se tímto povýší kvalitou o několik levelů výše.
Smažíme pouze na čerstvém vepřovém sádle, což je podle posledních odborných studií jeden z nejlepších způsobů přípravy smažených potravin a zároveň je tento druh přípravy i chutnější.
V naší jídelně a lahůdkách jsme pro vás připravili následující produkty
Polévky:
Denně je možné si vybrat z nejméně tří druhů polévek např. černá zabíjačková, vyhlášená dršťková, boršč, výborná zelňačka, hovězí polévka s knedlíčky, gulášovka, kuřecí polévka.
Hlavní jídla:
Guláše: zabíjačkový, hovězí, buřtguláš, segedínský, koňský. Vepřový ovar, pečené koleno na pivu, pečená žebírka na medu a chilli, jaternicový prejt, jelítkový prejt, ledvinky na cibulce, pečené ocásky, vepřový a kuřecí řízek, holandský řízek, karbanátky, moravský vrabec, španělský ptáček, vynikající svíčková, grilovaná kuřecí stehna, pečený vepřový bůček, uzené maso s čočkou, rajská omáčka, těstoviny s uzeným masem a zelím, roštěná, znojemská roštěná, znojemská omáčka, plíčky na smetaně, játra na slanině, špekové knedlíky, bramborové knedlíky plněné uzeným masem, domácí sekaná, uzený hovězí jazyk, smažený vepřový mozeček, býčí žlázy, smažená thaiská žebírka, hovězí maso na česneku (pochoutka), škvarkové placky, starší labužníci jistě ocení babiččiny sypánky jako přílohu k polévkám, příležitostně pečeme též babiččiny švesťáky a štrůdl. K vepřovému ovaru podáváme čerstvý křen s jablkem.
Tato jídla se denně různě kombinují. Pokud je to možné vaříme i pravý koňský guláš, smažený vepřový mozeček.
Přílohy:
Každý den vaříme vlastní houskové knedlíky, bramborové knedlíky různé druhy topinek, čerstvé pečivo.
Saláty:
Bramborový se salámem (vyhlášený), vlašský, pochoutkový, feferonkový hanácký, krabí, matesový, rybí, v létě okurkový a šopský salát.
Obložené chlebíčky:
Vyrábíme denně čerstvé obložené chlebíčky: s roasbeefem, šunkový, s anglickou slaninou, hermelínový, krabí, chlebíček senegal, s turistou, s vejcem, s debrecínkou, s uherákem, s prešutem, česnekový atd.
V případě zájmu o jiný druh chlebíčků než máme na výběr, je možné jej objednat.
Nápoje:
Káva a čaj:
Z čerstvě mleté kávy presso, cappuccino, latté, čaj, grog, vynikající teplá medovina.
Nealko:
Točená poctivá ovocná limonáda. Točíme nealkoholické pivo Birell Pomelo & grep vynikající a chutě. Nealkoholické lahvové pivo Birell. Coca-cola,sprite, fanta, soda
Pivo:
Želivské klášterní pivo (kvalitní živé pivo):
- Točené polotmavé k jídlu – Milo 10°
- V pet-láhvi 1l – Haštal 12°
- V létě je možné koupit speciální druhy lahodných a chuťově vynikajících piv.
Veškerá jídla včetně polévek je možné na cestu vakuově zabalit do misek pod folii, čímž se jídlo uchová čerstvé a teplé až k vám domů a nehrozí jeho rozlití.
Pokud něco smažíme, tak výhradně na sádle, nepoužíváme žádné rostlinné tuky. Sádlo se používá pouze najedno smažení, aby nedošlo k přepálení tuku.
Veškeré jídlo je z vlastní výroby bez použití umělých přísad.
U většiny jídel se vracíme k recepturám našich babiček.